Categorieën

Vliegen tijdens je zwangerschap

Tijdens een zwangerschap zijn er veel dingen die je beter kunt laten voor de gezondheid van je nieuwe kleine. Sommige dingen zijn algemeen bekend, zoals roken, alcohol drinken of drugsgebruik. Een zwangerschap kan nog veel meer kleine consequenties hebben, bijvoorbeeld vliegen. Door het snelle opstijgen verander je snel van hoogteverschil en dit kan vervelende gevolgen hebben. In de meeste gevallen heeft het te maken met hoe lang je al zwanger bent, maar het is in alle gevallen het meest verstandig om tijdens je zwangerschap te kiezen voor een ander vervoersmiddel. Gelukkig heeft een zwangerschap een enorm pluspunt; binnenkort wordt jouw nieuwe kleine geboren! Wil jij het leukste geboortekaartje kiezen voor het einde van je zwangerschap? Dat kan! Kies online je favoriete geboortekaartje bij Kaart op Maat, pas hem online aan naar eigen wens en sla jouw eigen concept op, zo kun na de geboorte van je kindje meteen je geboortekaartjes bestellen.

Zwangerschap zonder complicaties

Bij een zwangerschap zonder enige complicaties mag je vliegen tot 36 weken. Na 30 weken wordt het sowieso afgeraden om te vliegen, maar vanaf 36 weken zwangerschap is het niet meer toegestaan om te vliegen.

Zwangerschap met complicaties

Mochten er enkele complicaties tijdens je zwangerschap zijn opgetreden, dan is het te allen tijde verplicht om een medische verklaring te kunnen laten zien. Het zou namelijk kunnen dat een medewerker van de vliegtuigmaatschappij jouw situatie wil bespreken voor de vlucht. Op basis van een medische verklaring gaat dit een stuk makkelijker en sneller. Deze medische verklaring moet wel recent zijn, wat betekent dat deze verklaring binnen zeven dagen voor vertrek moet zijn uitgegeven. Vanaf 34 weken zwangerschap is het niet meer toegestaan om te vliegen bij een zwangerschap met complicaties.

Zwangerschap meerling

Bij een zwangerschap van een meerling mag je vliegen tot 34 weken zonder een medische verklaring. Vanaf 34 weken wordt het met een meerling te gevaarlijk om te vliegen en is het dus niet meer toegestaan om te vliegen. Natuurlijk kun je altijd je huisarts adviseren indien je vragen hebt!

kleurige geboortekaartjes


Leave a Reply