Categorieën

Mode deze zomer: De baby zonnebril!

Een zonnebril is niet alleen een leuk sieraad waarmee je jouw zomer outfit afmaakt, het is tevens een waardevolle accessoire die je ogen beschermt tegen UV straling. Te veel UV straling kan leiden tot blijvende schade aan de ogen. Goede bescherming tegen de felle zon in de zomer is daarom een must en dit geldt in het bijzonder voor jonge kinderen en baby’s. Daarom begint het Oogfonds deze zomer een campagne om ouders hiervan bewust te maken.

Het Oogfonds adviseert ouders om baby’s in de schaduw te houden of om ze bij veel zonlicht een zonnebril te laten dragen. Hun ogen zijn namelijk extra kwetsbaar voor zonlicht aangezien hun pupil groter is en hun ooglens minder beschermend pigment bevat dan volwassenen. Dit is een feit wat minder bekend is bij ouders dan bijvoorbeeld de kans op verbranden van het babyhuidje, maar desalniettemin erg belangrijk.

Naast een zonnebril wordt ook aangeraden je kleine een hoedje met een brede rand op te zetten zodat de oogjes in de schaduw blijven. Maar ben je van plan om op vakantie te gaan? Denk dan aan de weerkaatsing van het zonlicht op zand, water en sneeuw, hiervoor biedt een hoedje niet voldoende bescherming. Bovendien is de intensiteit van het zonlicht hoger naarmate je dichter bij de evenaar bent. Dit geldt al voor de zon in Zuid-Europese landen!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede zonnebril voor jouw baby?

  • De bril is UV 400 of geeft 100% UV bescherming.
  • De bril heeft een CE markering, wat staat voor de kleurintensiteit van de glazen oftewel de bescherming tegen verblinding. Deze markering ligt tussen 0 en de 4, aangeraden wordt minstens 3.
  • De glazen zijn van onbreekbaar polycarbonaat.
  • De bril past goed, er komt geen zonlicht van de zijkant, onder of boven in de ogen.

Een laatste vereiste is natuurlijk dat de bril superstoer of schattig staat. Zorg dat jij en je kleine er deze zomer helemaal klaar voor zijn! Verschillende winkels bieden babyzonnebrillen, zoals de Baby Banz zonnebrillen bij Baby-Dump of babyzonnebrillen bij Lief! winkels en verkooppunten. Een andere mogelijkheid is om online een leuke zonnebril te bestellen bij bijvoorbeeld Kidstoday.nl.

Verwacht jij deze zomer je kindje? Kijk dan vast op KaartopMaat voor een leuk geboortekaartje! Hier kun je geboortekaartjes aanpassen naar jouw smaak en er bijvoorbeeld een eigen foto opzetten.

zonnebrilbaby

 


Leave a Reply